Uluslararası Cambridge Sınavları

Evrensel dil İngilizce, ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesine (CEFL) uygun oluşturulmuş zengin bir müfredat içerisinde öğretilmektedir. CAMBRIDGE UCLES sınavlarına (KET, PET, FCE) hazırlık süreci de programın önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz süreç içinde; efektif bir şekilde yüz yüze iletişim kurabilme, fikir beyan edip, argüman sunabilme, açık ve detaylı bir şekilde yazı yazıp, fikir beyan etme ile farklı bakış açılarının avantaj veya dezavantajlarını açıklayabilme; mektup, rapor, hikâye ve başka birçok türde yazı yazabilme becerilerini elde etmiş olurlar.

CAMBRIDGE UCLES sınavlarına (KET, PET, FCE) yönelik çalışmalar da programın önemli bir parçasıdır. Aynı zamanda Cambridge Sınav Merkezi olan okulumuzda, öğrencilerimizin UCLES sınavlarına girmeleri teşvik edilmektedir. Liseyi bitiren öğrencilerimiz sırası ile KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test), FCE (First Certificate in English) sınavlarını geçmiş ve sertifikalarını almış olurlar.