ALKEV Anadolu Lisesi ve Genç Başarı Eğitim Vakfı İşbirliği ile İnovasyon Kampı

MetLife desteği ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın da katılımıyla sosyal girişimciliği özendiren, sorun tespiti, takım kurma, fikir ve iş modeli geliştirme ile Türkiye’de bir ilk niteliğinde olan İnovasyon Kampı Etkinlikleri, Türkiye dâhil 13 Avrupa ülkesinde, ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilere 15-18 yaş grubuna yönelik düzenlenmektedir. İnovasyon kampı, Özel ALKEV Anadolu Lisesinde düzenlenecektir. Kampa 10 farklı okuldan 10’ar öğrenci katılacaktır.

Etkinlik öğrencilerin girişimcilik ve yaratıcılık özelliklerini ortaya çıkarmalarını amaçlamaktadır. Farklı okullardan gelen öğrenciler, karma gruplardan takım oluşturarak, sponsor şirket tarafından belirlenen soruna çözüm önerisi üretirler.

Etkinlik boyunca, iş dünyası gönüllüleri takımları ziyaret ederek fikirleri ve önerileri ile öğrencilere destek olurlar. Gün sonunda çalışmalarını tamamlayan öğrenciler öneri ve çözümlerini özel sektör temsilcilerinden oluşan jüri üyelerine sunarlar. Jüri değerlendirmelerini yaparak en etkili çözümü bulan grubu ödüllendirir.

ALKEV Anadolu Lisesi ve Genç Başarı Eğitim Vakfı İşbirliği ile İnovasyon Kampı