100’e Doğru Cumhuriyet – Ekim 2022

Cumhuriyetimizin temel felsefesinin ışığında, bu anlayışı hiç kaybetmeden yolumuza devam ettiğimiz; bağımsızlık tutkumuzun duygularımızı coşturduğu, yurdumuzun en büyük bayramı; laik, demokratik Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını tüm coşku ve heyecanımızla ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla 29 Ekim Cumartesi günü ALKEV Okulları Spor Salonunda kutladık.

ALKEV Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi iş birliği ile gerçekleştirilen kutlama töreni; bando açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakip Lise Okul Müdürümüz Sayın Elif DURUKAN’ın konuşması ile devam etti. Demokratik temsil gücünü vurgulamak adına İlkokul, Ortaokul ve Lise Okul Öğrenci Birliği Başkanlarının açıklandığı törende İlkokul Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Ecem Kanıöz. Ortaokul Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Elif Serra Yakar ve Lise Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Duru Uluer konuşmalarını yaptı.

Tutkuyla yazan, geleceğimizin kıymettar kalemleri olacak sevgili Ortaokul öğrencilerimizden “ATATÜRK VE CUMHURİYET” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren 6-B sınıfından Elif Serra Yakar üçüncülük, 8-A sınıfından Sude Evren, ikincilik 7-B sınıfından Ece Barçın birincilik ödülünü aldı.

Kutlama töreni, Türk halkına emanet edilen Cumhuriyeti sonsuza kadar taşımaya gönül veren ALKEV’li öğrencilerimizin Mustafa Kemal’i anlattığı “Öyle Bir Adam Düşünün Ki” videosu ile devam etti.

Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz Cumhuriyet ve demokrasinin doğuşunu ve kazanımlarını anlatan “100’e Doğru” adlı oratoryo ile Türk milletinin gösterdiği azmi, kararlılığı, gücü, dirayeti temsil etti.

Ortaokul öğrencilerimizin vals gösterisinin ardından bir yapbozun parçalarının bir araya gelmesi gibi Türkiye’nin neresine gidersek gidelim Cumhuriyetle kucaklaşacağımızı, 100. yıla bir adım kala birlik ve beraberliğin bizi güçlü kıldığını yansıtmak adına Türkiye’nin 7 bölgesine ait halk oyunları performansı sergilendi.

Okul Müdürlerimiz Sayın Ayşenur Yavuz, Sayın Elif Durukan ve öğrenci birliği başkanlarımız “Cumhuriyet Pastası”sını keserken tüm ALKEV öğrencileri 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşını söyleyerek bu şölene eşlik etti.

“Artık bugün, demokrasi düşüncesi daima yükselen bir denizi andırmaktadır.” der Mustafa Kemal. Bu denizin sonsuz maviliğinde kulaç attığımız nice yılları kutlamak arzusuyla Cumhuriyetimizin 99. Yılı tüm ulusumuza kutlu olsun!

Video için tıklayınız.