13.Küresel Meseleler İşbirliği (GIN–Global Issues Network) Konferansı – Mart 2018

13.Küresel Meseleler İşbirliği (GIN – Global Issues Network) Konferansı 8-10 Mart 2018 Lüksemburg

ISL (International School of Istanbul) – Lüksemburg Uluslararası Okulları ev sahipliğinde, Lüksemburg Ticaret Odasında 13.’sü düzenlenen Küresel İş Birliği Konferansına 13 ülkeden 46 uluslararası okul, lise düzeyinde katılım gerçekleştirmişlerdir. ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi’nden 8 öğrencimiz, iki ayrı grup olarak ülkemizi ve okulumuzu bu etkinlikte ilk kez temsil etmiştir. Konferansın bu seneki konusu “Çevresel ve Sosyal Girişimcilik Kanalıyla Sürdürülebilir Değişikliğe Olanak Sağlamak” olarak belirlenmiştir. Açılış konuşmasında ISL’nin GIN Kulübü üyelerinden Alexandra Dahlberg, bu seneki konferansı Nelson Mandela’nın “Bazen bir neslin büyük olması beklenir, siz bu nesil olabilirsiniz”. sözüyle açmış ve “Biz bu nesil olabileceğimizi düşünüyoruz!” diyerek konuşmasını tamamlamıştır.

Öğrencilerimizden bir grup (Dila Erbaş, Serdar Kahraman, Vuslat Ergezen, Yaren Barut) “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” üzerine hazırladıkları sunumu konferansın ilk oturumunda sunmuş ve izleyiciler tarafından yöneltilen sorulara yerinde ve konularına hâkim bir şekilde yanıtlar vermişlerdir. İkinci grubumuz da (Beril Koç, Gökçe Akıncılar, Göktuğ Can Şimay, Murat Efe Tümer) “Ülkemizde ve Dünyada Cinsiyet Eşitliği ve Şiddet” konulu sunumlarını ikinci gün kalabalık bir izleyici grubuyla paylaşmışlardır.

Kapanış töreninde iki öğrencimiz (Beril Koç ve Dila Erbaş) konferansın bir değerlendirmesini yaparak önümüzdeki yıla kadar okulumuza uygun bir aksiyon planının oluşturulup sunulmasını kendilerine ayrılan bir dakika içinde, net ve anlaşılır bir biçimde yerine getirmişlerdir. Her iki grubumuz da konularına hâkimiyetleri, sorulara verdikleri yanıtlar ve duruşlarıyla herkesin takdirini kazanmışlardır. Öğrencilerimizi ilk kez katıldıkları, resmi dilinin İngilizce olduğu bu konferanstaki başarılarından dolayı kutluyoruz.