23 Nisan Ata’mızdan Armağan – Nisan 2021

Atatürk diyor ki:
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan’ları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan’lar, bayramdan çok daha ötesidir.
ALKEV Okulları olarak milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmek ve Ata’mızı anmak amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, her yıl olduğu gibi bu yıl da bütün öğrencilerimizin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla çevrim içi kutladık.
Bütün çocuklara kutlu olsun.

Dünyanın birçok yerindeki çocuklardan ALKEV’e bu özel gün için mesajlar var. Şimdi sizi dünya yolculuğuna çıkarıyoruz hazır mısınız?
Yolculuğumuza Kanada Vancouver’daki Alman okulu öğrencilerini izleyerek başlıyoruz. Ardından 3 ve 4. sınıflarımızın İngilizce dersi e-twinning projesindeki Estonya ve İspanya okullarına gidiyoruz. Son olarak Almanya’da Bremen, Hamburg, Köln ve Stuttgart şehirlerinden çeşit çeşit tebrikler ve harika mesajlar bizi bekliyor.

23 Nisan Teşekkür Videosu
Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl birbirimizden uzak da olsa tüm dünya çocuklarıyla kutlama şansı elde ettik. Dünyanın farklı ülkelerinden birbirinden güzel çocuklar ALKEV’li çocuklarımız için kutlama mesajlarını video olarak bizlerle paylaştılar. ALKEV’li öğrencilerde Almanca olarak onlar için bir teşekkür videosu hazırlayarak ‘’Uzak da olsak kalbimiz birlikte.’’ mesajlarını ilettiler.