Cumhuriyet Bayramı Kutlaması – Ekim 2015

CUMHURİYETİN 92. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ALKEV’DE İLK GÜNKÜ HEYECAN VE COŞKUYLA KUTLANDI…

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıl dönümü  ALKEV Özel Okullarında öğrencilerimizin hazırladığı programa velilerimizin de katılımıyla büyük bir coşku içinde kutlandı.

Ulu Önder M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları için yapılan saygı duruşunu günün anlamına dair yapılan konuşmalar takip etti. Lise öğrencilerimizin Cumhuriyetin, kendileri için ne olduğunu ve bu kutsal emanetin yılmaz birer bekçisi olduklarını belirttikleri konuşmalarının ardından ALKEV Özel Anadolu Lisesi hep bir ağızdan gerektiğinde bu emaneti canları pahasına koruyacaklarına dair ant içtiler.

ALKEV Özel Okullarında düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” Temalı Şiir ve Kompozisyon yarışmasının kazananları açıklandı ve ödülleri okul müdürleri tarafından verildi.

Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan halkın kendi kendini idare etmesini temel bir hak ve kültür olarak öğrencilerine kazandırmayı görev edinen ALKEV Özel Okullarında yapılan öğrenci temsilcisi seçimlerinin sonuçları açıklanarak öğrencilerimize görevleri tebliğ edildi.

Ortaokul ve lise öğrencilerimizin birlikte hazırladığı, Cumhuriyetin kuruluşunu ve yaşananları anlatan oratoryo yine öğrencilerimizin hazırladığı zeybek ve vals gösterileriyle  son buldu.

10. Yıl Marşı ve ALKEV Marşı’nın ardından kesilen Cumhuriyet Pastası ile tören, sevinç ve coşku içerisinde sonlandı.