MENÜ

ALKEV Anadolu Lisesi #6459 AG Robotik Robot Takımımızdan Büyük Başarı, FRC Robot Dünya Şampiyonasındayız! – Mart 2017

1992 yılından beri ABD’de ve 2 yıldır da Fikret Yüksel Vakfı-FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) tarafından Türkiye’de düzenlenen FRC Robot yarışmasına her yıl 70 binden fazla lise öğrencisi katılmaktadır. Bu yarışma dünyanın en prestijli 14-18 yaş arası robotik yarışması olup bu nedenle ABD‘de üniversite okumak isteyen öğrencilere 20M$’ın üzerinde burs imkanı sağlamaktadır.

ALKEV Özel Anadolu Lisesi robot takımı olan #6459 AG Robotik takımımız 2015 yılında kurulmuş ve kurulduğundan beri iki kez Türkiye‘de; bu yıl da Amerika’da olmak üzere toplam üç kez FRC Robot yarışmasına katılmıştır.

Türkiye‘de FRC yarışmasına ilk katıldığı yıl çeyrek final oynayan robot takımımız 2017 yılında Amerika’da ilk olarak katıldığı New York Tech Valley bölgesindeki yarışmada, yarışmanın en eski ekiplerinden olan #20 The Rocketeers ve #195 CyberKnights ile ittifak olmuş ve yarı finale kadar yükselmiştir. Yarı finalin “tie break” maçının son 1 saniyesindeki skorla yarı finalde elenmiştir.

Takımımız yarışmanın en prestijli ikinci ödülü olan Rookie All Star (En iyi Çaylak) ödülünü alarak istiklal marşımızı Amerika‘da dinlettirmiştir. Bu ödül, Amerika’da ilk olarak yarışan takımların alabileceği en iyi dereceyi temsil etmektedir. Ödül ve kazanılan derece sayesinde AG Robotik #6459 takımımız, ülkemizi ve okulumuzu Amerika’da yapılacak ve yalnızca şampiyonların katıldığı St. Louis bölgesindeki şampiyonada temsil etmeye hak kazanmıştır.

Rookie All Star Ödül Töreni: