Adell & Nestle Waters Gezisi – Ekim 2015

8 Ekim 2015 tarihinde İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Geleceği Birlikte Kuralım” konulu 13. Sanayi Kongresi’ne okulumuzun öğrencilerinin yaptığı projeler de seçildi.

Bu sergi sırasında birçok sanayici ile bir araya gelme ve onlarla birlikte ortak geleceğimizi nasıl kuracağımızı konuşma şansımız oldu. Bu sanayicilerden biri de Adell Armatür ve Vana Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu’ydu. Adell, sadece armatür ve vana üreten bir fabrika değil aynı zamanda kültürel değerlere sahip çıkmaya çalışan ve “Su” ile ilgili her şeye değer veren bir firma. Banyo mutfak armatürleri, musluklar ve duş sistemleri üreten fabrikada kültür sanat adına ne yok ki !… Müze, kütüphane, etkinlikler…

İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada bizi firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Topçu ve Kültür Sanat Danışmanı Güner Liman Beyler karşıladı.

Öğrencilerimizden Ali Yardımcı ve İdil Aybala Esmer ile birlikte “Su piyanosu” projemizi daha yakından anlatıp ardından firma bünyesinde bulunan ve bizi çok şaşırtan Su Müzesi’ni gezdik. Müzede tematik olarak su üzerinden hayat döngüsü bir süreç halinde sunuluyor.

Roma-Bizans döneminden kalan su kültürü objelerinin de yer aldığı koleksiyonda metal, ahşap, tekstil, cam malzemelerden olmak üzere birbirinden değerli pek çok eser yer almaktadır.

Herkesin görmesi gereken bu tarz tematik müzelerin örneklerinin çoğalmasını umuyor, özellikle öğrencilerin mutlaka gezmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Müze hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Ziyaretimizin 22 Ekim Perşembe günü olmasının özel bir sebebi vardı. 22 Ekim günü ADELL firmasını dünyanın en büyük su devi Nestle Waters yöneticileri ziyarete gelecekti. Öğrencilerimiz Nestle Waters Türkiye Genel Müdürü Serdar Seyhanlı ve Pazarlama Direktörü Tolga Ünvan’a projemizi anlattı ve birlikte biraz su piyanosu çaldık. Gençlerimizin gelecekteki üretimlerine yönelik, Adell Armatür A.Ş ve Nestle Waters ile birlikte neler yapabileceğimiz üzerine faydalı bir söyleşi gerçekleştirdik.

Projede emeği geçen herkese okul olarak teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.