6.Sınıflar 14. İstanbul Bienali’nde – Ekim 2015

16 Ekim 2015 tarihinde 6. sınıf öğrencilerimizle birlikte şehre yayılan 30’u aşkın bienal mekanından sadece biri olan Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’ndaydık. Teması ‘TUZLU SU’ olan bienal, Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori, bir materyalin – tuzlu su – ve düğümlerle dalgaların çelişen imge – biçimlerinin etrafında dönüyor. Anna Boghiguian’ın ‘Tuz Tüccarları’ ve Prabhakar Pachpute’in ‘Bize Kalan Mavi Su’ çalışmalarından oldukça etkilendik. Atölye çalışmasında sergiye ilişkilendirerek tasarımlar yaptık. Öğrencilerimizin sergi kültürünü geliştirmek, güncel sanata olan ilgilerini artırmak ve onları bazı temel sanat kavramlarıyla tanıştırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz gezimizi sanata doyarak tamamladık.