ALKEV Drone Tanıtım Semineri ve Ticari Pilot Sertifika Eğitimi – Mart 2019

GİSA Grup, ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi iş birliği ile gerçekleşen projenin ilk adımında 28.2.2019 tarihinde düzenlenen “Drone Tanıtım Semineri” GİSA Eğitim bölümü tarafından konferans salonunda yapıldı. Drone ile ilgili güncel teknik bilgilerin yanı sıra günümüzde ticari ve endüstriyel alanlarda Drone kullanımının yaygın olarak görüldüğü çeşitli sektörler örnekleriyle detaylı olarak incelendi. Tüm lise öğrencilerinin katıldığı seminerde ayrıca öğrencilerin meslek seçimleri ve üniversite tercihlerinin gündemde olduğu bu dönemde, Drone kullanımının bugün ve gelecekte hemen her meslek dalında vazgeçilmez şekilde yer alacağı, uygulamanın ayrılmaz bir parçası olacağı vurgulandı ve öğrencilerin kariyer planlamalarında konuyu bu boyutuyla da değerlendirmeleri mesajları verildi.

İkinci adımda, 8-10.3.2019 tarihlerinde SHGM onaylı eğitim kurumu RUDDER Havacılık bölümü tarafından düzenlenen “Ticari Pilot Sertifika Eğitimi” sonunda eğitime katılan öğrenciler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı Pilot Lisansı (uçuş ehliyeti) almaya hak kazandılar. Havacılık ve İnsansız Hava Araçları konularında aktarılan yoğun teknik bilginin yanında öğrenciler kurs boyunca Drone ile kapsamlı uçuş süresi aldılar ve bu deneyimlerinde çeşitli uçuş varyasyonları öğrenerek fotoğraf ve video çekimi gibi etkinlikler üzerinde pratik yapma imkânı buldular.