ALKEV Lisesi Takımımız Destination Imagination Global Finals’da! – Şubat 2020

Türkiye’nin en büyük yaratıcılık organizasyonu olan Destination Imagination Türkiye finallerinde göstermiş oldukları üstün başarı sayesinde okul takımımız, 20-23 Mayıs 2020 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilecek olan Destination Imagination (DI) Global Finals 2020’de ülkemizi ve okulumuzu temsil etmeye hak kazandı.

27 Şubat-01 Mart 2020 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen DI Türkiye organizasyonuna her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin birçok bölgesinden binlerce öğrenci katıldı. Anaokulundan üniversiteye kadar her yaş seviyesinden binlerce öğrencinin; yaratıcı ve eleştirel düşünme, takım çalışması, problem çözme, risk alma, proje ve zaman yönetimi başta olmak üzere farklı alanlardaki birçok becerisini geliştirmesine imkân sağlayan bu organizasyon sayesinde öğrenciler; sanat, bilim, teknik, mühendislik, doğaçlama, sosyal girişimcilik ve erken öğrenme alanlarını destekleyen 7 yeni akademik görev geliştirdiler. Okulumuzu temsil etmek üzere “Mühendislik” ve “Teknik” alanlarında katılan öğrencilerimiz, yaratıcı düşünme becerilerini kullanarak oluşturdukları hikâyeleri, elektrogitar performansları, tasarım ve dikimi kendilerine ait özel kostümleri ve kendi yaptıkları makyajlarıyla teknik ve mühendislik bilgisi gerektiren görevlerini teatral bir performans ile muhteşem bir şova dönüştürdüler. Üstün başarı ve gayretleri sayesinde DI 2020 Global Finals’a katılmaya hak kazandılar.

Başarılı performanslarından dolayı Strong Union ve Moneos takımlarımızı tebrik ediyor, Amerika’ya gidecek olan “Strong Union” takımımıza şimdiden Global Finals 2020’de başarılar diliyoruz…