ALKEV Özel Okullarında Seçim Zamanı – Ekim 2016

Seçme ve seçilme hakkı, demokrasi bilinci açısından çok önemli bir haktır. Çünkü seçilecek kişileri oylarıyla belirleyebilme ve seçilmek için aday olabilme hakkı sadece seçme ve seçilme ile mümkündür. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de bu konunun önemini bilerek bu alanda çeşitli çalışmalar yapmış ve kadın erkek demeden herkesin bu hakkı kullanabilmesini sağlamıştır. Bizler de demokrasiye sahip çıkan, haklarını gözeten, sorumluluk sahibi, bilinçli bireyler olarak bu hakkımızı milli irade ve egemenliğin oluşumu açısından düşünüp ona sonuna kadar sahip çıkmalıyız.

ALKEV Özel Okullarında 19 Ekim Çarşamba günü okul başkanlık seçimi gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler ve öğretmenler oy vererek  demokrasinin gereği olan seçme ve seçilme haklarını kullanmışlardır.