ALKEV Özel Ortaokulundan Üstün TÜBİTAK Başarısı – Mart 2022

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda ön değerlendirmeyi geçen ve bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanan projeler için sergiler 28-30 Mart 2022 tarihleri arasında yapıldı. Ortaokula devam eden 31.000 öğrenci 23.968 proje ile yarışmaya katılım sağladı. Okul olarak İTÜ Maslak Yerleşkesinde yarışmaya katıldık.

Sergiye katılan öğrencilerimizden Çınar Karaman, Yazılım alanında bölge ikincisi, Nehir Gören ise Matematik alanında bölge birincisi olmuştur.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimiz Hakan Ataş’ı sergiye katılımlarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.