ALKEV-Sophienschule Değişim Programı – Eylül 2022

ALKEV Geleneksel Öğrenci Değişim Programı bu yıl da büyük bir heyecanla başladı.
11.09.2022 tarihinde nihayet beklenen gün geldi. Hannover Sophienschule öğrencilerini karşılayarak sekiz günlük değişim programına başladık.

12.09.2022 Pazartesi: Bu sabah okulumuzdan servislerle çıkıp Sultanahmet’e gittik. Yağmurlu bir İstanbul sabahında arkadaşlarımızla, şemsiyeler eşliğinde çevredeki tarihi yerleri gezdik. Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi ve kültürel mekanları Almanca öğretmenlerimizin rehberliği eşliğinde gezdikten sonra serbest zamanımızı değerlendirdik. Çevrede Türk mutfağını arkadaşlarımıza tanıttıktan sonra, isteğe bağlı gruplar halinde Kapalı Çarşı, Galata Kulesi ve Zorlu Center’ı gezip evlerimize dağıldık ve diğer gün için dinlenmeye başladık.
Özgür Can, 10 Fen B

13 Eylül Salı günü değişim programı öğrencilerimiz ile Ortaköy’deydik. Kumpir yiyip küçük hediyeler aldıktan sonra yürüyerek Marina Galataport’a ulaştık. Burada oldukça büyük bir seyahat gemisi demir atmıştı. Öğrencilerimiz Galataport’ta dinlenip güzel bir İstanbul manzarası eşliğinde fotoğraflar çektiler.

14 Eylül Çarşamba günü değişim programı öğrencilerimiz Gümüşsuyu’nda bulunan Alman Konsolosluğuna davetlilerdi. Öncesinde Türk-Alman Kitapevini ziyaret edip sahibi Thomas Mühlbauer ile sohbet ettiler. Kitapevindeki lezzetli keklerden de tattıktan sonra konsolosluğa doğru yol aldılar. Burada, yıl içinde etkinliklerin de gerçekleştiği büyük salona kabul edildiler. Kültür Ataşesi, öğrencilerimize konsolosluk hakkında bilgi verip onların sorularını cevaplandırdı. Öğrenciler toplu bir resim çektirerek ziyaretlerini bitirdiler. Ataşe Rüdiger Kappes ve Marie Hanım’a sıcak karşılamaları için çok teşekkür ederiz.

15 Eylül Perşembe günü öğrencilerimiz öncelikle Fener’de bulunan patrikhaneyi ziyaret edip akabinde Balat’ta kısa bir keşif gezisinde bulundular. Sonrasında güzel bir deniz manzarası eşliğinde vapurla Anadolu yakasına geçtiler. Anadolu yakasında öğrencilerimiz, Kadıköy’den Moda’ya keyifli bir yürüyüş yaptılar.

16 Eylül Cuma günü okulumuzda yapılan kahvaltıdan sonra öğrenciler proje çalışmalarını bitirdiler. Öğleden sonra velilerin de katılması ile okulun konferans salonunda toplanıldı. Değişim programına destek olan ailelere ve özellikle İstanbul ile yapılan bu değişim programına gönül veren Alman Öğretmenler Frau Barudi ve Frau Heither’e teşekkür edildi. Akabinde öğrencilerin hafta içinde çekmiş oldukları yaratıcı ve eğlenceli videoları seyredildi. Sahnede beraber çekilen son grup resmi ile proje tamamlanmış oldu. Sonrasında bahçeye geçilip velilerin getirmiş oldukları Türk lezzetleri eşliğinde sohbet edildi.
Türk-Alman Gençlik Köprüsü’ne bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz. Proje amacına ulaşmış ve başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.