ALKEV’de Münazara Heyecanı – Mayıs 2017

Münazara, iki farklı kanattaki münazaracıların, yaptıkları konuşmalar ile argümanlarını sunarak ve karşı kanadı çürüterek, jüriyi kendi taraflarının haklı olduğu yönünde ikna etmeye çalışmalarıdır.

Türkçe bölümü olarak iletişim ve konuşma becerisinden hareketle sınıf içinde gerçekleştirdiğimiz münazara maçları sonucunda öğrencilerimiz münazara tekniğine ait hem fikir elde etmiş hem de bu tekniği sınıf içinde deneyimlemiş oldular.  Sınıf içi münazara maçları sonucunda isimleri belirlenen öğrenciler kendi sınıf düzeylerinde maçlar gerçekleştirerek topluluk önünde konuşma becerilerini de geliştirmiş oldular. Sınıf düzeylerinde yapılan maçlarda öğrencilerimiz şu konuları tartıştılar:

1. sınıflarda hükümet kanadı “TEOG ve benzeri sınavlar olmalıdır.”
  1. sınıflarda hükümet kanadı “Nükleer santral yapılmalıdır.”
  1. sınıflarda hükümet kanadı “Doğru her yerde söylenmemelidir.”

Tezlerini savunurken, muhalefet tarafları da bu tartışmalara, karşıt argümanlar üretmeye çalıştılar.
Oluşturulan argümanlar dinleyicileri heyecanlandırdığı gibi bilgilendirdi de. Münazara etkinliğimiz “Kazanan Takım”ın ve “En İyi Konuşmacı”nın belirlenmesi ile sona erdi.

Tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz.