Anaokulunda Almanca Drama – Haziran 2023

Dil öğretiminde yaratıcı drama insanı bir bütün olarak ele alır ve bilişsel, sosyal, duygusal, deneyimler bir arada yaşanır. Yaşayarak öğrenme gerçekleşir. Tüm deneyimler eşdeğerli olarak ikinci dil öğreniminde işlevseldir. Okul öncesi çocuklarda rol oynama sayesinde iletişim temelli öğrenme gerçekleşir ki bu da doğal dil öğrenme yoludur. Bu yöntem sayesinde sonuç daha kalıcı olur. Drama etkinliklerinin sağlayabileceği dinamik, hareket eden ve oyun oynayan çocukluk dönemi eğitimleri için önemlidir. Öğrenme iletişim yolu ile gerçekleştirdiğinde yaşama transfer daha kolay olur. Bir oyun çerçevesinde yapılan dil çalışmaları ise öğrenme yaşantısal sunar. Yaratıcı drama eğlenerek öğrenme yöntemi sayesinde dil öğrenimini etkili kılar. Dil öğrenmede amaç iletişim becerilerini geliştirmektir ve bu sözel etkileşim fırsatları yaratıcı drama ile gelişebilir.

Video için tıklayınız.