Arka Bahçe “Topraksız Tarım“ – Haziran 2023

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin alt başlıklarından biri olan 11. hedef kapsamında sürdürülebilir şehirler ve topluluklar amacına yönelik öğrencilerimizin üzerinde çalıştıkları hidroponik ve aeroponik topraksız tarım çalışmalarına ilham vermesi ve yol göstermesi adına ‘’ARKA BAHÇE‘’ organik tarım çiftliği ve Ar-Ge merkezine gezi düzenlenmiştir.

Okulumuzda topraksız tarım çalışmalarına ağırlık veren öğrencilerimiz ziyaret ettikleri Ar-Ge merkezinde topraklı ve topraksız tarımın farklarını, topraksız tarımın doğaya ve sürdürülebilirliğe olan olumlu etkilerini gördüler.

Ar-Ge merkezin çiftliğinde hayvan gübrelerinin topraklı tarım için faydalarını ve organik tarım mahsul fazlalarının da hayvan yetiştiriciliğinde yem olarak kullanılıp sürdürülebilir döngünün tamamlandığını ve hiçbir organik ürünün israf edilemediğini yerinde gözlemlediler.