BayBIDS Üniversite Gezisi Bursuyla Bavyera Üniversiteleri Ziyaretleri – Mart 2023

BayBIDS Üniversite Gezisi Bursuyla Bavyera Üniversiteleri Ziyaretleri – Part 1

13.03.2023 Pazartesi günü 11. Sınıfta öğrenim gören dokuz öğrencimizle Münih Ludwig-Maximilians Üniversitesi ve Münih Teknik Üniversitesi ziyaretlerini gerçekleştirdik. LMU’da uluslararası ofis yetkilileri tarafından kabul şartları ve bölümleri hakkında bilgilendirildik.Bir BayBIDS bursiyeri bizlere TUM’da kampüs turu yaptırarak bilgi paylaşımında bulundu ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Turumuza 2020 ve 2022 mezunlarımızdan Ege Kurt, Doğa Yalvaç, Asude Taşkaya ve Selin Aktaş da katılarak TUM ve Münih’deki yaşamlarıyla ilgili deneyimlerini paylaştılar ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladılar.

BayBIDS Üniversite Gezisi Bursuyla Bavyera Üniversiteleri Ziyaretleri – Part 2

14-17 Mart 2023 tarihleri arasında 11. sınıfta öğrenim gören dokuz öğrencimizle Friedrich-Alexander-Universität Erlangen, partner üniversitemiz Technische Hochschule Würzburg-Schweinfurt, Ostbayerische Hochschule Amberg-Weiden ve Technische Hochschule Aschaffenburg’u ziyaret ettik. Üniversitelerin uluslararası ofis yetkilileri tarafından kabul şartları ve bölümleri hakkında bilgilendirildik. Çeşitli bölümlerin profesörleri bizlere laboratuvarlarında sunumlar yaparak ders içerikleri hakkında bilgi verdiler.

Ayrıca üniversitelerde okuyan öğrenciler ve THWS’de okuyan 2020 mezunlarımızdan Arda Marmara ve Efe Tümer bizlerle üniversitedeki ve Almanya’daki yaşamlarıyla ilgili deneyimlerini paylaştı ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Öğrencilerimiz BayBIDS üniversite gezimizden değerli bilgiler ile geri döndüler.