Bilge Kunduz Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği – Kasım 2017

Bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile her yıl lise öğrencileri arasında düzenlenen uluslararası Bilge Kunduz Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliğine bu yıl ALKEV Fen Lisesi Hazırlık ve 9. Sınıf öğrencileri katıldı.
Etkinlikteki, kısa sorulara Bilge Kunduz görevleri denmektedir. Bu görevler, enformatik konusunda hiçbir ön bilgisi olmayan kişiler tarafından yanıtlanabilir. Bu görevleri çözebilmek için öğrenciler bildiklerini gözden geçirmeli, hesaplama yapmalı, karar vermeli, neden-sonuç ilişkisi kurmalı, analitik düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini kullanmalıdır.
Öğrencilerin büyük bir kısmının neredeyse her türlü teknolojik cihaza sahip olduğu günümüzde, öğrencileri enformatik konusunda bilinçlendirmek son derece önem teşkil etmektedir. Etkili teknoloji kullanımının yanı sıra bilimsel olarak öğrencilerin teknoloji deneyimlerini arttırmak ALKEV Okulları Bilişim Teknolojileri zümresinin asıl hedefidir.