Dedektif Makerlar Projesi – Haziran 2019

Hafta boyunca “maker” kavramının anlamını uygulamalı olarak öğrenen öğrencilerimiz eğlenceli Tinkercad uygulaması ile online mancınık, kar tanesi, anahtarlık tasarımları yaptılar. Ardından tasarladıkları bu ürünleri 3D yazıcıda bastırdılar. Ortaya çıkan mancınıklarla eğlenceli vakitler geçirdiler. İstanbul Modern Sanat Müzesi gezimiz ile “ Robotlar sanat yapar mı?” sorusuna yanıt aradık. Maker atölyesinde her öğrenci kendi ressam robotunu büyük bir emek ile tasarlayarak, robotlarında resim yapabileceğini kanıtlamış oldular. Ahşap kesme makinası ile hayallerindeki pek çok tasarıma hayat veren öğrencilerimiz “Mors Kod” etkinliğinde mors cihazlarının kurulumunu yaparak ürettikleri Mors Kodları ile hem şifreli haberleşmeyi öğrendiler hem de doyasıya eğlendiler. Sunum günü aileleri ile bir araya gelen öğrenciler ortaya koyduğu ürünleri paylaşarak unutulmaz bir güne imza attılar.