Destination Imagination (DI) Takımı Strong Unions Amerika Deneyimi – Mayıs 2017

Teknik kategorisinde hareketli sahne görevini muhteşem kostümler ve teatral performansla sergileyen ALKEV Strong Unions takımı Kuşadası’nda yapılan bölge elemelerinde dereceye girerek Amerika’da yapılan Global Finals’a davet edildi. Yaratıcılık atölyeleri, girişimcilik fuarı, kostüm balosu, konserler, pin (rozet) değişim seremonisi vb. birçok etkinliğin olduğu çok eğlenceli, öğretici, muhteşem deneyimler yaşadığımız bir haftayı Tennessee Üniversitesinde geçirdik.

Gençlerin Gözünden DI
Biz gençlere, bizden küçük kardeşlerimize DI’ın nasıl bir aile olduğu öğretildi. DI, bize yaratıcılığımızı kullanarak nasıl zorlukların ve sorunların üstesinden geleceğini öğreten, yardımlaşma ve paylaşıma çok önem veren bir organizasyondur. Rekabet gibi bir durum yoktur herkesin ortak amacı eğlenmektir. Öğrencilerin fark edemediği yetenekleri bu program sayesinde yeryüzüne çıkar. Süreç boyunca saygı çerçevesinde hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi gibi becerilerin gelişmesine yardımcı olmuştur. En çok ise öğrencilerin kendi ifade edebilme konusunda cesaretlendirir. Bu program sırasında katılımcılar dışarıdan herhangi bir yardım almazlar kendi sorunlarını kendileri çözümlemeye çalışırlar. Bu da bu programı diğer programlardan ayıran en önemli farktır. Gerçek yaşamda karşılaşacakları sorunları çözümlemede aslında yardımcı olan bir organizasyondur. Biz bu süreç sonunda anladık ki hayal gücümüzü zorlamaktan korkmamalıyız. Unutmayın ki hayallerinizle varsınız, hayal ettiğiniz kadarsınız. Bir beyin bir hayal, bir hayal bir dünya, bir dünya bir gelecektir.

Closing Ceremony