Destination Imagination Ulusal Etkinliğine Katıldık – Şubat 2020

27 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında Antalya’da “Destination Imagination” etkinliği büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Destination Imagination çocukların okulda, tüm yaşamlarında başarılı olmak için onlara ihtiyaçları olan becerileri öğretmeyi amaç edinmiş  bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitiminin sanat ve sosyal girişimcilikle harmanlandığı proje tabanlı öğrenme programıdır. Öğrencilerimiz yaratıcı – eleştirel düşünme, takım çalışması problem çözme , risk alma, proje yönetimi, sabır, özgüven gibi 21. Yüzyıl becerileri kazanmaktadır.

ALKEV Özel Ortaokulu adına “Crazy Brains” takımımız, ulusal etkinliğinde teknik kategorisinde hazırladıkları performanslarını sergiledi. Takımımızın “Destination Imagination” etkinliğindeki bu görevi için çevremizdeki atık piller sorununu ele alarak çözüm üretirken yaratıcı sürecin basamaklarını da deneyimledi. Çözümlerini kurguladıkları tiyatro gösterisiyle bir bütün halinde sergileyen Crazy Brains takımımız  “Teknik Kategorisi” ortaokul bölümünde tüm görevlerde büyük başarı göstererek, DI ruhunu içselleştirip Türkiye 5. oldular. Takımımızı ve mentörlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.