“Doğada Bilim Kampı-1” Bolu – Haziran 2018

04-08 Haziran tarihleri arasında Bolu’da “Doğada Bilim Kampı -1” 6.sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirildi. Proje koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Gülşen Leblebicioğlu ve uzman ekibi ile birlikte öğrencilerimiz bilimsel araştırma yöntem ve teknikleriyle ilgili uygulamalar yaparak, bilimsel araştırma yaparken nelere dikkat edilmelidir? sorusuna cevaplar buldular. Ayrıca orman, göl, çayır ekosistemlerini keyifle ve merakla inceleyerek bu bölgelerde yaşayan canlı çeşitliliği hakkında bilgi edindiler. Enerji dönüşümü, elektrik konularıyla ilgili STEM çalışmaları yaptılar, Abant Gölü çevresinde faytona binerek, balık tutarak eğlendiler, Yedigöller’i gezdiler ve tüm kamp boyunca dinlenme saatlerinde outdoor etkinliklere katıldılar. Bilimsel düşünme becerilerini doğal ortamlarda kullanarak Fen Bilimleri derslerine yönelik oldukça önemli deneyimler elde ettiler.