Duke Of Edinburg’s Ödül Programı “Macera ve Keşif Yolculuğu” – Mayıs 2017

The Duke of Edinburgh’s International Award 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel gelişim programıdır. Programa 2 yıldır ALKEV Anadolu Lisesi öğrencileri de katılmaktadır.

Programın 6 ay boyunca haftada 1 saat uygulanan beceri geliştirme, fiziksel gelişim ve toplum hizmeti bölümlerini tamamlayan öğrencilerimiz, 7-9 Mayıs tarihlerinde Macera ve Keşif yolculuğuna çıktılar.

Öğrencilerin 2 boyunca doğa ile baş başa kaldıkları bu yolculukta özgüven duygularını arttırmak, takım çalışması ve işbirliği becerilerini geliştirmek; ayrıca Macera ve keşif ruhunu geliştirerek çevreye ve doğaya duyarlı olmaları hedeflenmektedir.

Yolculuk öncesinde ve yolculuk boyunca katılımcılara, çadır kampı yapmanın kurallarını, kamp malzemelerini, doğaya saygılı ve doğa ile uyum içinde yaşamayı, kamp boyuna belirledikleri görevler doğrultusunda gözlem yapmayı, işbirliği ve uyum içinde olmayı, kendi sınırlarını aşmayı öğrendiler.