Fen Bilimleri Dersi “Madde ve Isı” Ünite Gezisi ve Deney Uygulamaları – Mart 2023

6. sınıf öğrencilerimiz; fen bilimleri dersi “Madde ve Isı” ünitesinde maddenin tanecikli yapısını keşfettikten sonra, maddelerin birim hacminin kütlesini fen bilimleri laboratuvarında hacim ve kütle ölçümleri sonucunda hesapladılar. Böylece “yoğunluk” kavramıyla tanışmış oldular. Ardından Bilgi Üniversitesi içerisindeki Santral İstanbul Enerji Müzesi’nde yer alan “Yenilenebilir Enerji Atölyesi”ne katılarak dünyadaki enerji kaynaklarını tanımaya ve anlamlandırmaya yönelik çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimiz, atölye eğitimi sonrası yapılan etkinlik ile öğrendikleri bilgileri kullanarak kendi enerji dünyalarını yaratan afişler tasarladılar.