Galata Yarımadası ve İstanbul Modern Müzesi Gezisi – Ekim 2016

ALKEV Özel Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğrencilerimiz ile Türk Dili ve Edebiyatı derslerimiz kapsamında yer alan “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” ünitemiz bağlamında öğrencilerimizin kazanımlarını yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla planlamış olduğumuz, Tarihi Galata Yarımadası ve İstanbul Modern Müzesi gezimizi 5 Ekim 2016 Salı günü gerçekleştirdik.

Yapmış olduğumuz gezi ile 9.Sınıf öğrencilerimiz Galatasaray Lisesi’nin, Beyoğlu Passage Oriental – Markız Pastanesi’nin edebiyat camiasındaki tarihi önemi; Galatasaray Postanesi – Galatasaray Müzesi binasının tarihi ve mimari önemi ile Venedik Sarayı, Fransız Sarayı ve Rus Elçilik Binalarının mimari özelliklerini gezerek, gözlemleyerek yaşama imkânı buldular. Yine rotamız üzerinde yer alan Santa Maria Draperis Kilisesi ve St. Antuan Katolik Kilisesi’ne de yapmış olduğumuz kısa ziyaretlerde bu yapıların mimari özellikleriyle büyülendik.

Galata Yarımadası turumuzun son durağında Divan Edebiyatı ürünleri ve Mevlevilik geleneğine dair birçok ürünün yer aldığı Galata Mevlevihanesi Müzesi’nde ney sesleri ile biraz soluk alarak Galata Kulesi’ni selamladıktan sonra gezi rotamızın son halkası olan Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern Müzesi’ne uzandık.

Öğrencilerimiz, Türkiye’de üretilen çağdaş sanatın başlangıcından bugüne kadar geçirdiği süreci, 20. yüzyılda Türkiye’de yaşanan sanat tarihsel dönüşümü sanatçı ve çalışmalar üzerinden gözlemlemiş oldular.