Genç Başarı Eğitim Vakfı İşbirliği ile İnovasyon Kampı – Aralık 2016

Genç Başarı Eğitim Vakfı ile birlikte sosyal girişimciliği özendiren, sorun tespiti, takım kurma, fikir ve iş modeli geliştirme ile Türkiye’de bir ilk niteliğinde olan İnovasyon Kampı Etkinlikleri, Türkiye dâhil 13 Avrupa ülkesinde, ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilere 15-18 yaş grubuna yönelik düzenlenmektedir. Eğitim yılının ilk İnovasyon kampı okulumuzda yapılmış ve kampa 10 farklı okuldan 120 öğrenci katılmıştır.

Farklı okullardan gelen öğrenciler, karma gruplardan takım oluşturarak, sponsor şirket MetLife tarafından belirlenen soruna öğrencilerin girişimcilik ve yaratıcılık özelliklerini kullanarak çözüm önerileri üretmişlerdir.

Etkinlik boyunca, iş dünyası gönüllüleri takımları ziyaret ederek fikirleri ve önerileri ile öğrencilere destek oldular. Gün sonunda çalışmalarını tamamlayan öğrenciler öneri ve çözümlerini özel sektör temsilcilerinden oluşan jüri üyelerine sundular. Jüri değerlendirmelerini yaparak en etkili çözümü bulan grup MetLife şirketinde staj yapma imkânı kazanmıştır.