Genç Kaşifler Projesi – Haziran 2019

ALKEV Özel Ortaokulu; 10-14 Haziran tarihlerinde proje haftası kapsamında Fen Bilimleri-Matematik bölümleri olarak Genç Kaşifler Projesini gerçekleştirdik.15 kişiden oluşan 5-6 ve 7.sınıf seviyelerindeki öğrencilerimizle her gün farklı bir etkinlik planlayarak haftayı verimli bir şekilde geçirdik. Öğrencilerimiz, Cezeri Müzesi’nde geçmişten günümüze tasarlanan makinelerin çalışma prensiplerini öğrendiler. Miniskop Bilim Atölyesi’nde maddenin hal değişimlerini deneyler yaparak gözlemleme fırsatı buldular. Doğa atölyesinde canlıların yaşam döngülerini incelediler. Yeşil Nesil Aktivite Parkında doğa yürüyüşü yaparak doğada hayatta kalma şartlarını deneyimleme fırsatı buldular.K9 at çiftliğinde ise eğitime alınan köpeklerin nasıl eğitildiklerini gözlemledikten sonra ata binme tecrübesi yaşadılar. Son gün de tüm haftanın özetini, hafta boyunca yaşadıkları deneyimleri diğer arkadaşlarına sunum yaparak paylaştılar.