Genç Maker’lar Yetiştiriyoruz – Kasım 2014

ALKEV Okulları olarak özellikle son üç yıldır yap-öğren modeli üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene ortaokul ve lise kademesinde Teknoloji ve Kodlama dersimizi başlattık ayrıca 3D printer ve robot setleri satın aldık, altyapıyı güçlendirdik. Tüm bu yatırımlarla daha büyük projeler için yolumuza devam ediyor ve maker’larımızın sayısını artırıyoruz.

12-13 Kasım Çarşamba günü TURKCELL’in ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak “Teknoloji Zirvesi”ndeki Mini Maker Faire bölümünde; Lego Robot Projesi, Müzik Yolu, Zıplayan Top, Müziğe Dokun, MakeyMakey&LittleBits gibi farklı alanlarda pek çok projeyle yer alacağız. Okulumuz iki ayrı günde 8 öğretmen ve 22 öğrenciyle zirvede temsil edilecek. Öğrencilerimize destek için sizleri de bekliyoruz.