“Gençler Tarih Yazıyor” – Aralık 2019

Tarih Vakfı yürütücülüğünde İstanbul’da 11 okulun öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen “Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamından Bakmak” konulu projenin ilk öğrenci atölyesi 1 Aralık 2019 tarihinde Terakki Vakfı Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, önce Prof. Dr. Nüket Esen’den “Bir Osmanlı Kadınının İzne Bağlı Yazarlığı” konulu sunumunu dinledikten sonra Dr. Erol Köroğlu ve Tarih öğretmenlerinin yürüttüğü çalışmalarla, farklı okullardan öğrencilerle birlikte tarih yazma çalışmalarını içeren ilk eğitim atölyesini gerçekleştirdiler. 17 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleşecek final etkinliği ile sona erecek projede yer alan öğrencilerimize teşekkür eder başarılar dileriz.