ALKEV–Sophienschule Değişim Programı 2016

Okulumuzda değişim programlarıyla, öğrencilerimize Almanca dilini pekiştirebilecekleri ve geliştirebilecekleri fırsatlar yaratılmaktadır. Bu amaçla, Hannover şehrinde bulunan Sophienschule ile işbirliği yapılarak hazırlık ve 9. sınıfları kapsayan bir değişim programı başlatıldı. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu program kapsamında bu yıl 21 öğrencimizin katılımı gerçekleşti.
Öğrencilerimiz gezi öncesinde hazırlık ve okul düzeyinde paylaşım amaçlı blog sayfalarında karşılıklı olarak çalışma başlatıldı.
1-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında öğrencilerimiz  öğretmenleri eşliğinde Hannover – Sophienschule ziyaretlerini gerçekleştirdiler. Ziyaretleri boyunca misafir ailelerde konaklayan öğrencilerimiz, okul saatleri çerçevesinde kardeş okulumuzu ziyaret ederek derslere, kampüs içinde ve dışında proje çalışmalarına ve çeşitli önemli programlara katılım sağladılar (daha fazla ayrıntı için tıklayınız).
Programımızın Almanya ayağı eski Almanya başbakanının eşi sayın Doris Schröder-Köpf liderliğinde yürütülmektedir.
Kardeş okulumuz Sophienschule’ye hazırlamış oldukları program için teşekkürlerimizi sunarız.

Hannover Değişim Programı 2016