ALKEV–Sophienschule Değişim Programı – Kasım 2017

Öğrenci Değişim Programına Bakış – Hayatta iz bırakan anılar

Kardeş okulumuz Sophienschule-Hannover ile geleneksel öğrenci değişim programımız bu sene 28.10.-05.11.2017 tarihleri arasında ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinin 9. sınıfında okuyan toplam 16 öğrencisi ve 2 öğretmeni ile gerçekleştirilmiştir.
Öğrencilerin havaalanında misafir ailelerinin sıcak karşılaması ile yoğun ve çok yönlü değişim programı haftası da başlamış oldu. Bremen’de bulunan ve öğrencilerin interaktif katılımına imkan sağlayan ve insan-doğa-teknik konularını içeren UNIVERSUM müze ziyareti, UNESCO dünya mirası Rammelsberg’de bulunan maden ocağı ziyareti, şehir turları, öğrencilerimizin Niedersachsen eyaleti belediye başkanı Stefan Schostock tarafından ve aynı zamanda Niedersachsen SPD milletvekili Doris Schröder-Köpf tarafından eyalet meclisine kabulleri bu etkinliklerden bazılarıydı. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz Hannover şehrini ve Sophienschule’yi daha yakından tanıma, derslere katılma, dil becerilerini geliştirme ve misafirperver aileleri ile geziler yapma imkanı buldular. Hafta boyunca öğrenciler aynı zamanda proje konuları olan „Almanya’da günlük hayat“ isimli kısa filmlerini de hazırladılar. Değişim programının veda akşamına ailelerin hazırladığı açık büfe, müzik, eğlence, öğrencilerin kısa film sunumları ve elbette duygusal anlar eşlik etti.
Göz açıp kapayıncaya kadar geçen bu haftadan sonra vedalaşmak birbirlerine alışan bütün öğrenci ve ailelerine çok zor geldi.
Şimdi ise öğrencilerimiz sabırsızlıkla Alman öğrencileri misafir etmeyi ve onları kendi ülkelerinin zengin kültürü ve günlük yaşantıları ile tanıştırmayı dört gözle bekliyorlar.