Her Adımda Sanat – Haziran 2023

Sanat sever gençlerimizle ilk gün Land Art (Arazi Sanatı) projesi ile güne başladık. Öğrencilerimiz Büyükçekmece sahilde kumdan ve deniz kabuklarından estetik değer taşıyan ürünler oluşturdular. Projemiz kapsamında ikinci gün İstanbul Resim ve Heykel Müzesini ziyaret ettik. Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine, Cumhuriyet döneminden günümüzün eserlerinin de yer aldığı müzede öğrencilerimiz Osman Hamdi Bey özel koleksiyonunun yer aldığı sergi salonunu da gezme imkânı buldular.
Üçüncü günümüzde İstanbul Modern Sanat Müzesini ziyaret ettik. Koleksiyon eserlerin yani sıra günümüz modern eserlerini inceleme fırsatı buldular. Projemizin dördüncü günü öğrencilerimiz Müze ve Sanat galerisi gezilerinden izlenimlerini maske, tişört ve tuvallerine yansıttılar.  Piknik ile sonlandırdığımız proje haftamızdan geriye kalan karelerden oluşan dosyalarımızı öğrencilerimize dağıtırken, sergimizi de tüm öğretmen ve öğrencilerimizin beğenisine sunduk.