“Her ressam kendi hikâyesini anlatır.” – Şubat 2021

ALKEV Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, görsel sanatlar derslerin de 27 Şubat Dünya Ressamlar günü kapsamında, Çağdaş Türk Sanatının en önemli temsilcilerinden Devlet sanatçısı, sanat eğitimci, ve ressam Devrim ERBİL’i ile natürmort çalışmalarıyla geleneksel ve çağdaş yaklaşımı bir ara getiren ressam Abit GÜNER’i ve eserlerini tanıdılar.
Öğrencilerimiz, Devrim Erbil’in doğaya olan tutkusu, İstanbul’u, kuşları ve renkleriyle oluşturduğu eserlerini inceleyerek, Türkiye ve dünya üzerindeki etkisini görme fırsatı yakaladılar. Devrim Erbil’in ışığında tüm yaratıcılıklarını ortaya koyarak, yaşadıkları şehri resimlerinde yeniden yarattılar. Doğaya olan tutkusunu natürmort tarzı ile resimlerinde bizlere sergileyen ressam Abit GÜNER ve eserlerine hayranlık duyan öğrencilerimiz, doğaya dair gözlemlerini kendi natürmort çalışmalarında ortaya çıkarttılar.
Türk ve dünya sanatına yön vermiş tüm ressamların 27 Şubat Dünya Ressamlar gününü kutluyoruz.

27 Şubat Dünya ressamlar günü kutlu olsun.