İshak Reyna ile ‘’Sanatçı Öyküler’’ üzerine Söyleşi – Aralık 2016

Edebiyat, tiyatro, müzik, dans, resim, heykel, mimari, fotoğraf, sinema ve çizgi roman…

Sanatçı Öyküler, bu on sanat dalı üzerine Türk ve dünya edebiyatından seçkin birer öyküyle, sanatın macera dolu yanına çekiyor bizi.

ALKEV Özel Okulları Türkçe zümresi ve kütüphane birimi tarafından gerçekleştirilen etkinlikle, ortaokul  6. ve 7. sınıf öğrencileri ile yazar, akademisyen, editör ve ‘‘Sanatçı Öyküler’’ in derleyicisi İshak Reyna arasında edebiyatın, sanatın ve Türkçenin derinliklerine uzanan bir buluşma gerçekleşti.

Etkinlik ile öğrencilerimiz hem okudukları kitap hakkında görüş ve eleştirilerini hem de kafalarını kurcalayan soruları paylaşma fırsatı buldular. Edebiyat ile disiplinler arası bir tecrübe edindiler. Okuma süreci hakkında İshak Reyna’nın öneri ve deneyimlerinden de yararlanarak; yaşam boyu okuma, eleştirel okuma konularında önemli adımlar atmış oldular.