Kapadokya Kültür Turu – Haziran 2022

Kapadokya, 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasan Dağı ve Göllü Dağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan bölge…

Okulumuz 6. sınıf öğrencileriyle proje haftası dolayısıyla kültür ve tarih turu düzenledik. 13 Haziran’da başlayan gezimiz, 16 Haziran Çarşamba gecesi sona erdi.

Öğrencilerimiz rehberler eşliğinde Kapadokya bölgesini gezerken doğa ve tarihin bütünleştiği eşsiz bir coğrafyayı da tanımış oldular.  Bölgedeki peribacalarının oluşumlarını, peribacalarının içlerine yapılmış evleri, kiliseleri ve manastırları gezme ve görme olanağı buldular. Yer altı şehirlerinin içine çizilmiş freskleri gözlemleyip binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini tanıma fırsatı yakaladılar.