“Kare Kod Avı” Etkinliği – Eylül 2017

Matematik dersinde 5A/5B/5C sınıflarıyla yapmış olduğumuz “Kare Kod Avı” isimli etkinlikte öğrencilerimizden beklentimiz, okul bahçesinin çeşitli bölgelerine önceden gizlemiş olduğumuz kare kodları bulup tabletlerde okutarak Doğal Sayılarla ilgili soruları çözmeleriydi. Öncelikle öğrencilerimiz ellerindeki haritaları kullanarak gizli kodları buldular. Tabletlere kodları okutarak doğal sayılarla ilgili sormuş olduğumuz sorulara ulaştılar. Verilen sürede 10 tane sorudan en fazla doğru cevap bulan öğrenciler yarışmamızın galibi oldular. Bu etkinlikte kare kod okuma ve tablet kullanımında Dijital Vatandaşlık öğretmenimiz Lamia Aktaş öğrencilerimize etkinlik öncesi ve yarışma sırasında bilgilendirmede bulunarak destek oldu. Bu etkinliğin bahçede olması öğrencilerimiz için oldukça motive ediciydi. Kare kodları aramak onları heyecanlandırdı. Sorulara ulaştıklarında çözümlerini çimlerin üzerinde, banklarda yapmış olmak ise onları oldukça keyiflendirdi. Matematik dersinde hareket edip, bahçede koşturmak derse karşı ilgilerini arttırdı. Keyifli, eğlenceli bir matematik dersi yapmış olduk.