Kitapkurdu Lily, Anaokulu öğrencilerimizle buluştu! – Kasım 2015

Kütüphaneye gitmek, maceraya atılmak gibiydi. Lily hiç durmadan okuyor, okuyor, okuyordu. “İşte Kitapkurdu Lily!” diyorlardı ona. Ta ki bir gün okumayı hiç ama hiç sevmeyen; ancak gerçek maceralara bayılan Milly ile tanışana kadar!

Hemen akla şu soru geliyor. “Çok okuyan mı bilir, yoksa çok gezen mi?”

17 Kasım Salı günü, Aysel Tunç SALDUZ’un, anaokulu öğrencilerimizle gerçekleştirdiği atölye, hoş bir hikâye ile başladı. Hikâyenin ana teması olan okuma sevgisi üzerinde duruldu. Öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen drama etkinliği, yapboz oyunuyla devam etti. Öğrencilerimiz, hikâye parçalarını bir araya getirerek, parçadan bütün oluşturdular.

“Lily ve Milly’nin Maceraları” başlıklı kitap kapağı çalışmasında, öğrencilerimizin tasarımcı yönleri de ortaya çıktı. Okuma atölyemiz, geleceğin kitap kurtları için harika bir deneyim oldu.