Lego ve Robotik Kulübü: Görevimiz Mars – Ocak 2019

6. sınıf kulüplerimizden Lego ve Robotik kulübünün öğrencileri ile uzay ve teknoloji hakkında bilgi edinmek üzere STEMİST’i ziyaret ettiler. Atölyede Mars hakkında bilgi edinirken aynı zamanda Mars’a gönderilen rover robotların karşılaştığı yüzey koşullarını gözlemlediler. Roverları kısa sürede görevlerini tamamlamak üzere yönlendiren öğrencilerimiz heyecanlı bir deneyim yaşadılar.
Mars’ta ve farklı koşullarda bitki yetiştirmek üzere örnekler ile karşılaşan öğrencilerimiz bitkilerin büyümesi için toprağın zorunlu olmadığını fark ettiler. Doğru sıcaklık, su ve ışık bir araya geldiğinde bitkilerin yetişebildiğini kapalı alandaki mini çiftlikte gözlemlediler. Ayrıca kendi tohumlarını torfa ektiler ve yeşillendirmek üzere evlerine götürdüler.
Atölyenin son oturumunda öğrencilerimiz, lazer kesimle oluşturulmuş ahşap roket maketini birleştirerek kendi ürünlerini oluşturdular.