Maker Faire İstanbul – Ekim 2017

Maker, Do It Yourself (Kendin Yap) kültürünün teknoloji-tabanlı basamağını kapsayan çağdaş bir akımdır.
Maker; elektronik, robotik, 3 boyutlu baskı, kodlama gibi mühendislik odaklı çalışmalar ve metal-tahta işçiliği gibi geleneksel sanatları içermektedir. Maker kültürü bireye; ürün odaklı işbirlikli çalışma, deneyimle öğrenme, takım çalışması, yaratıcılık gibi geleceğin bireylerinde olması gereken becerileri kazandırır.
ALKEV Özel Okulları olarak öğrencilerimize maker kültürünü aşılamak, onların yaratıcılılıklarını kullanarak neler üretilebildiklerini göstermek için 28-29 Ekim’de Haydarpaşa Tren Garı’nda gerçekleşen Maker Faire’e katıldık. Bu etkinlikte öğrencilerimiz hem ürünlerini sergileme hem de diğer projeleri görme şansına sahip oldular.