Matematikten İyilik Doğar Projesi – Haziran 2017

Eğitim ve fırsat eşitliğine sahip olmayan öğrencilerle ALKEV Özel Ortaokul öğrencilerinin sahip oldukları kazanımları ve okulda edindikleri deneyimleri paylaşma amacından yola çıkarak yaptığımız “Matematikten İyilik Doğar” projesi için Nesin Vakfı Çocuk Köyü ile birlikte proje haftasında farklı ve yararlı etkinlikler yürüttük.
Proje kapsamında Nesin Vakfı Çocuk Köyü çocuklarını tanıma fırsatı bulduk ve vakfın hangi amaçla kurulduğunu öğrendik. Seramik atölyesinde 2 Nesin Vakfı Çiftliğinde kurulacak olan cafe için farklı ürünler oluşturduk. Ayrıca Nesin Vakfı Çatalca Çiftliğinde oradaki arkadaşlarımızla paylaşımlarda bulunduk. Arkadaşlarımızla vakfın çiftliğine ait organik ürünleri kasalara yerleştirdik ve satışa hazır hale getirdik. Hazırladığımız bu ürünleri de projenin kapanış gününde okuldaki arkadaşlarımıza, velilerimize ve öğretmenlerimize satışımızı gerçekleştirdik.