Nesin Vakfı Çiftliğinde 23 Nisan Çocuk Şenliği – Nisan 2016

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Nesin Vakfı’nın davetlisi olarak 23 Nisan Cumartesi günü Nesin Vakfı Çiftliğinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katıldık. 2002 yılından beri düzenlenen şenlik bu sene 3000 üzerinde çocuğu ve ailelerini ağırladı. ALKEV Özel Okulları olarak 15 öğrenci ve 3 gözetmen olarak üç farklı istasyonda iki etkinlikle şenlikteydik. İki istasyonda DI (Yaratıcı Ufuklar) ile ilgili etkinlik seçenekleri sunduk; gelen çocuklar karton bardaklar, pipetler ve kolilerle yaratıcılıklarını ortaya koydular. Üçüncü istasyona ilgi çok büyüktü: gelen çocuklar, okulda önceden hazırladığımız keçe parçaları kullanarak saç bandı, çerçeve, yaka iğnesi ve kitap ayraçları yaptılar. Ayrıca götürdüğümüz boyama/oyun evine ilgi çok büyüktü; her yaştan çocuk ve büyük evi boyamak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Küçük çocuklar da evin içinden bir türlü çıkamadılar. Önümüzdeki yıl daha büyük bir grupla bu güzel organizasyonun bir parçası olmak dileğiyle alandan ayrıldık.