Orhan Veli Şiir Atölyesi “Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti” – Nisan 2017

Yazar ve yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem ODABAŞI, 11 Nisan Salı günü 7. Sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi. 7. Sınıf öğrencilerimizin Türkçe dersinde okudukları Orhan VELİ’nin “Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti” kitabının işlendiği atölye, Müşfik KENTER’in seslendirdiği Orhan VELİ şiiriyle başladı.

Sait Faik Abasıyanık’ın “Üzerinde en çok durulmuş, zaman zaman alaya alınmış, zaman zaman kendini kabul ettirmiş, tekrar inkâr, tekrar kabul edilmiş; zamanında hem iyi hem kötü şöhrete ermiş bir şair.” olarak tanımladığı Orhan VELİ şiirlerini, deneysel ve etkileşimli bir ortamda okuduk. Orhan VELİ’nin şiirlerindeki temaya ve üsluba dikkat çekerek şiirin kendini yineleyen yanlarıyla tanıştık. Çiğdem ODABAŞI liderliğinde gerçekleşen yaratıcı okuma etkinliği ile şiiri tam da Orhan VELİ’nin baktığı gibi doğanın ahengi ve yeniliği üzerine yapılandırdık. Atölyede, doğa ve duygularımız arasındaki organik ilişkiyi fotoğraf sanatıyla yakalamaya çalıştık. Şiirin yaratıcı, özgün, cesaret isteyen yanları ile yeni şiirler üretmek üzere atölyeyi sonlandırdık.

Şiire farklı bir bakış açısı kazandıran Çiğdem ODABAŞI’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.