Ortaokul-Lise İş Birlikçi Atölye Çalışması – Mayıs 2021

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz, bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak ortaokul 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz ile “Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı” dersleri kapsamında “Masal ve Fabl” ünitesi üzerine iş birlikçi bir atölye çalışması için 29 Nisan Perşembe günü 5. sınıflar ve 6 Mayıs 2021 Perşembe günü ise 6. sınıflar ile bir araya geldiler.

Bu atölye çalışması doğrultusunda görev alan lise 9. sınıf öğrencilerimiz, 9 A sınıfından Nehir Tanrıverdi, 9 Fen/A sınıfından Rafet Kılıç, Lara Demir, Zeynep Gülin Akkaş ve 9 Fen/B sınıfından Nisa Azra Aydoğan, yazdıkları masalları, fablları küçükleri için seslendirdiler ve bu masallar, fabllar videoya dönüştürüldü. 5. ve 6. sınıflarda yapılan Masal-Fabl inceleme grup çalışmalarına rehberlik eden öğrencilerimiz, WordArt ve Padlet çalışmalarıyla hem eğlenceli hem de kazanımı bol bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. Her öğrencinin WordArt’ı ve Masallar, Fabllar için yazdığı şiirleri ile kendinden bir parça, bir renk bıraktığı atölye sonunda elde edilen ürünler ile bir Kelime Sanatı Duvarı ortaya çıkarıldı.

Hem 9. sınıf öğrencilerimize hem de 5 ve 6. sınıf öğrencilerimize farklılık getiren bu iş birlikçi atölye çalışmasını hayata geçiren Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Özlem Kayabaşı’na, 9. sınıflar Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hamide T. Rasooli’ye ve 9. sınıf öğrencilerine, iş birlikleri ile projenin içinde yer alan değerli Ortaokul Türkçe Zümre Eş Başkanı Avni Güzelkan’a, 5. sınıflar Türkçe Öğretmeni Ecem Ayhan’a ve 5 ve 6. sınıf öğrencilerine bizleri sınıflarına misafir ettikleri için tekrar çok teşekkür ederiz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize renk katan bu çalışmaların artarak devam etmesi temennisiyle…
Emeği geçen herkese teşekkürler.