Pi Haftası Etkinliklerimiz – Mart 2023

14 Mart Dünya Pi Günü’nü 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizle hafta boyunca özel etkinliklerle kutladık.  14 Mart Pi Günü’nü kapsayan haftaya 13 Mart tarihinde 5. sınıf seviyesinde hazırladığımız 6 istasyon çalışmasıyla başladık. Karnaval havasında hazırladığımız Königsberg Problemi, Buffon’un İğne Deneyi, Rubik Küp İstasyonu, Topolojik Halkalar, Kapla İstasyonu ve 4 Renk Problemi istasyonlarında öğrencilerimiz, görevli farklı sınıf seviyesindeki öğrencilerimizin yönlendirmeleri ve anlatımlarıyla zorlu ve öğretici bir gün geçirdiler.  Salı günü 5, 6 ve 7. sınıf seviyesindeki öğrencilerimiz “Pİ İşlem” yarışmasında kıyasıya yarıştılar. İstasyonlarımız 6 ve 7. sınıf seviyelerinde devam ederken Perşembe günü Hazine Avı yarışmamız tüm sınıf seviyelerinde yüksek katılımla gerçekleşti. Öğrencilerimizin tüm okul sathında Matematik temelli problemlerle uğraşmaları Dünya Matematik Günü’ nün ruhuna yakışır şekilde devam etti. 5.sınıf öğrencilerimizin, hayal güçlerini yaratıcılıklarıyla birleştirerek tasarladıkları Pi objeleri ile ilgili sergimiz de hafta boyunca lobide sergilendi. Çalışmalara katılan öğrencilerimiz için hazırladığımız ”Doğum Günü Sertifikaları” nda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için doğum günlerini pi sayısı içinde görmek ve sertifikalarını almak oldukça heyecanlıydı. Cuma günü de devam eden etkinliklerimiz 5 ve 6. sınıf seviyeleri için organize ettiğimiz tiyatro gösterisiyle son buldu. Eser Dilsöz’ ün Kukla Can karakteriyle beraber oynadığı “1 de bana s0r” isimli tiyatro gösterisiyle hem eğlenen hem de öğrenen öğrencilerimiz uğraştırıcı aynı zamanda öğretici Pi Haftasını tamamladı.