PI Haftası Ortaokul Etkinlikleri – Mart 2019

Matematik Bölümü olarak 14 Mart Dünya Pi Günü’nü, 11-15 Mart haftası boyunca 5, 6 ve 7.sınıf öğrencilerimizle matematik etkinlikleriyle dolu dolu kutladık. Öğrencilerimiz haftaya, fizik laboratuvarında pi sayısının bulunuşunu 3 boyutlu gözlüklerle izleyerek başladılar. Alanında uzman eğitmenlerle spor salonunda farklı manipulatiflerle istasyon çalışmasına katılan öğrencilerimiz gün boyunca matematikle iç içe oldular. 7.sınıftan bir grup öğrencimiz 5. sınıftaki arkadaşlarını sınıflarında ziyaret ederek, pi sayısının neden çemberin çevresinin çapına oranı olduğunu, hazırladıkları etkinlikle ispatladılar. Haftayı cuma günü Hakan Ataş öğretmenimizin yapmış olduğu eğlenceli ve merak dolu bir sunumla noktalarken, “Bir İşlem Yarışması”yla öğrencilerimiz sayılarla dört işlem yaparak hedef sayıya ulaşmanın heyecanını yaşadılar.