Tarih Projemiz – Ekim 2014

8. Sınıf Öğrencileri Cihan Harbi’ne farklı perspektiflerden bakıyor ve tartışıyor.

Tarih Vakfı liderliğinde Özel ALKEV Okullarının da aralarında bulunduğu toplam yedi özel okulun ortaokul sosyal bilgileri öğretmenleri bir araya gelerek, yıl boyunca sürecek bir proje üzerinde çalışmaya başladılar. “Birinci Dünya Savaşı’na katılan ülkelerden mesaj var” adındaki projede, Almanya’da okutulan en güncel tarih ders kitabını Yabancı Diller ve Sosyal Bilgiler Bölümü’nün desteği ile 8. sınıf öğrencilerimizle inceleyecek ve diğer altı özel okul ile birlikte değerlendirerek tartışacağız. Tarih Vakfı önderliğinde gerçekleşecek projede, bir yıl boyunca öğretmen ve öğrenci atölyeleri ile bu ders kitapları incelenerek tartışılacak. İlk atölye 25 Ekim Cumartesi günü yedi özel okulun Tarih Vakfı salonunda öğretmen ve akademisyenlerin buluşması ile gerçekleşecek. Yenilikçi ve bilimsel tarih öğretimini destekleyen ALKEV Okulları bu projeye öğrencileri ile tam destek veriyor.