“Tarihin Sıfır Noktası” ALKEV Göbeklitepe Sempozyumu – Ocak 2020

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizin, 2019 Nisan ayından bu yana yürütmekte olduğu ALKEV GÖBEKLİTEPE PROJESİ’nin son basamağı olan ALKEV GÖBEKLİTEPE SEMPOZYUMU, 13 Ocak 2020 Pazartesi günü okulumuzun konferans salonunda seçkin okullardan misafir öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumumuz proje ekibi öğrencilerimizin süreç içerisinde yaptıkları çalışmaları ve ortaya koydukları ürünleri paylaştıkları sunum oturumu ile başladı. Ardından 2. Oturumda öğrencilerimiz ve misafirlerimiz, Alman Arkeoloji Enstitüsü Göbeklitepe Kazı Alanı Koordinatörü Dr. Lee CLARE’in sunumuyla Göbeklitepe kazı alanında yapılan çalışmaları ve son gelişmeleri dinlediler. Öğleden sonra gerçekleştirilen panel oturumumuzda Şanlıurfa Tanıtım A.Ş. Genel Müdürü Sayın Mehmet Uncu, Tarihçi ve Sentosa Tur Rehberi Sayın Celal İbrahim Aydık ve Aktüel Arkeoloji Dergisi Proje Koordinatörü Sayın Tuba Nur Kula’nın Göbeklitepe ve kültürel miraslarımız üzerine yaptıkları paylaşımlarıyla devam etti. Sempozyumumuz, Göbeklitepe Proje ekibi öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz için düzenlenen sertifika töreni ile son buldu.

Bu uzun soluklu projede yer alarak kültürel miraslarımıza sahip çıkma noktasında emek veren, çalışmalar yapan, ürünler ortaya koyan ve bu konuyla ilgili çevrelerinde farkındalık uyandırmayı başaran öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.