Türk Şiirinin Mabedi: Aşiyan Müzesi – Nisan 2022

Anadolu ve Fen Lisesi olarak 1945 yılında “Edebiyatı Cedide” adıyla açılan Aşiyan Müzesini 11.sınıf öğrencilerimizle ziyaret ettik.19. yüzyılın son çeyreğine damga vuran Servetifünun sanatçılarının başında gelen Tevfik Fikret’in bizzat kendisinin tasarladığı “kuş yuvası” anlamına gelen evine gerçekleştirdiğimiz gezide öğrencilerimizle geçmişte bir yolculuğa çıktık.

Manzarası ve atmosferi ile bizleri büyüleyen Aşiyan’da öğrencilerimiz, sesli rehber eşliğinde bahçe, salon bölümü, Edebiyatıcedide bölümü, Abdülhak Hamit Tarhan bölümü, çalışma odası bölümü, yatak odası, Şair Nigar Hanım bölümü, mutfak ve çamaşırhane bölümünü gezme imkanı buldu.

Evin penceresinden Boğaz’a ve Küçük Su Kasrı’na seyre dalan öğrencilerimiz ömrünün son on yılını burada geçiren şairin ilhamını aldığı bu manzaradan büyük keyif aldılar.