UGO – Uluslararası Gençlik Ödülü Tanıtımı – Eylül 2022

İlk olarak 1956 yılında İngiltere’de Duke of Edinburgh’s Award (Edinburgh Dükü Ödülü) adı altında uygulanmaya başlayan, 130’dan fazla ülkede, 8 milyondan fazla gencin dahil olduğu ve 14-25 yaş arasındaki gençleri hayata hazırlamayı amaçlayan bu program ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde de  sürdürülmektedir.
Ödül Programı kişinin kendi sınırlarını zorlamasını esas alır ve gençler kendi programlarını kendileri oluşturmakta, hedeflerini belirleyip, gelişimlerini kayıt altına almaktadırlar. Bronz, Gümüş ve Altın olarak üç farklı kategoriden oluşan Ödül Programında gençler Beceri Geliştirme, Fiziksel Gelişim ve Gönüllü Hizmet alanlarında çeşitli faaliyetleri gerçekleştirerek programı tamamlarlar.
ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri için de her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ödül Programının tanıtımı Hazırlık, 9 ve 10 ve 11. sınıflarla iki oturum halinde Konferans Salonunda 9 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimize Ödül Programının tarihçesi, amaçları, kategorileri ve bölümleri hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Pandemi nedeniyle ara vermiş olduğumuz programa 2022-2023 eğitim öğretim yılında tüm kategorilerde katılım sağlamayı amaçlıyoruz.